Türkiye’nin Federe Kürdistan ve Kuzey Suriye’ye yönelik operasyonlarının bölgedeki istikrarı bozduğu belirten Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Komutanlığı yazılı bir açıklama yaptı.
Açıklamada, Türkiye’nin operasyonları sonucu IŞİD’in yeniden güç kazandığına dikkat çekildi:
“İşgalci Türk devleti Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarını artırırken Başûrê Kurdistan’ın Dihok eyaletinde bulunan Garê Dağı’na da saldırılar başlattı. Bu saldırı Türkiye sınırı üzerinde değil Başûrê Kurdistan topraklarının içinde yapılıyor.
Türk devletinin Rojava ve Başûrê Kurdistanê bölgelerine yönelik tüm Kürt halkını hedefleyen bu saldırıları bölgedeki istikrarı bozmaktadır. DAİŞ’e karşı mücadeleyi zayıflatıyor. DAİŞ’in yeniden güçlenmesine zemin hazırlıyor ve DAİŞ ile mücadeleyi olumsuz etkiliyor.
Kürt halkının ve bölge halklarının insanlık düşmanı DAİŞ’e karşı başlattığı eşsiz mücadele aralıksız sürüyor. Türk devletinin işgal saldırıları Kürt, Arap ve diğer bölge halklarının kazanımlarını ellerinden almak istiyor. Biz bu yüzden Türk devletinin Garê’ye yönelik saldırılarını tehlikeli görüyoruz. Ancak DAİŞ terörü ve Türk devletinin işgal saldırıları karşısındaki kararlı duruşumuz bundan sonra da devam edecektir.
Uluslararası Koalisyon’u ve tüm ilgili güçleri Türk devletinin bu işgal saldırıları karşısında sessiz kalmamaya çağırıyoruz.”