İstanbul Büyükşehir Belediye eski Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı tutuklu sanık Ömer Faruk Kavurmacı, 1 Mart 2014’te TUSKON 5. Olağan Genel Kurulu’nda Başkan Rızanur Meral’in açılış konuşmasını ayağa kalkmayarak protesto ettiğini ve alkışlamadığını söyledi.
Gülen Cemaati'nin iş dünyası yapılanması iddiasıyla kapatılan Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve üye şirketlerine yönelik 86 sanık hakkında açılan davanın 6. duruşması başladı. Mahkeme başkanı, tahliye taleplerinin alındığını belirterek, kürsüye gelen sanıkların 5 dakika konuşma süresi olduğunu belirtti.
DAVANIN 6. DURUŞMASI YAPILDI
İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nin karşısında bulunan duruşma salonunda görülen duruşmaya 25’i tutuklu sanık ile 18 tutuksuz sanık katıldı. Davanın 6.duruşmasında tutuklu sanıkların tahliye talepleri alındı.
FARUK GÜLLÜ: TUSKON 5.OLAĞAN GENEL KURULU’NA KATILMADIM
Tutuklu sanık ünlü Baklavacı Faruk Güllü, terör örgütü üyeliği iddiasıyla 15 aydır tutuklu olduğunu ve suçun unsurlarının oluşmadığını belirterek, “TUSKON’dan 2010 yılında istifa ettim. Herhangi bir imzam yoktur. 1 Mart 2014’te TUSKON 5. Olağan Genel Kurulu’na ve 6. Olağan Genel Kuruluna katılmadım. Listelerde adımın geçiyor olması bilgim ve isteğim dışındadır” dedi.
“BANK ASYA BANA ZARAR VERDİ”
“MASAK raporlarında gayriresmi para hareketlerinin olmadığını kanıtlanmıştır” diyen Güllü, “Bank Asya, en çok iş hayatımda bana zarar veren banka olmuştur.” diyen Güllüoğlu, “15 Temmuz’da polislerle, tanklar geçmesin diye yolu kapattık, helikopter saldırısına rağmen yolu açmadık. Hakkımda yakalama kararı bulunduğunda iş yerime giderek teslim oldum. Yapılan aramalarda sadece 1 adet bandrollü kitap bulunmuştur. Bylock ve başka kriptolu haberleşme programı kullanmadım” ifadelerini kullandı
Hakkında yakalama kararı çıkınca yurtdışına kaçmadığını belirten Güllü, kendisi aleyhine ifade veren gizli tanık ‘Demir’in duruşmada tanık olarak dinlenmesini talep etti.