Çok amaçlı salonlar, 6 ayda şampiyon çıkardı
07 Şubat 2010 Pazar Saat: 11:11
CİHAN
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaşama geçirdiği çok amaçlı salonlar, binlerce ailenin de yaşamını değiştirdi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çevre yerleşimlerde yaşayan vatandaşların sosyal, kültürel ihtiyaçlarını karşılamak için yaşama geçirdiği çok amaçlı salonlar, binlerce ailenin de yaşamını değiştirdi.
Sayıları 19'a ulaşan salonlar, beldelerde yaşam standartlarını değiştirdi. Kemalpaşa'da 2008 yılının yaz aylarında açılan Bağyurdu ve Armutlu çok amaçlı salonlarından yararlanan öğrenciler, kısa sürede büyük başarılara imza attı. Bu salonlarda hentbolla tanışan ilköğretim okulu öğrencisi kızlar, Kemalpaşa Belediyesi'nin düzenlediği Uğur Mumcu'yu Anma Küçük Kızlar Hentbol Turnuvası'nda şeref kürsüsüne birlikte çıktı.
Bağyurdu Kazım Dirik ve Armutlu İlköğretim Okulu öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2009 yılında gerçekleştirdiği okullar arası hentbol şampiyonasında Türkiye birincisi olan Turgutlu Samiye Nuri Sevil İlköğretim Okulu hentbol takimini eleme başarısını gösterirken, turnuvada Bağyurdu ekibi birinci, Armutlu ekibi ise üçüncü oldu. Yetenekli genç sporcular, hedeflerinin milli takim olduğunu söyledi.
Gençlerin bu coşkusuna ortak olan Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, çok amaçlı salonlar sayesinde Kemalpaşa'yı bir sporcu merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini belirtti. Karakayalı, "Kemalpaşa'da 5 çok amaçlı salonumuz hizmete girdi. Türkiye'de böyle bir hizmete sahip başka bir ilçe var mıdır bilmiyorum. 3 çok amaçlı salonumuzda 800 bayan sağlık için spor yapıyor. 5 - 8 yaş arası 500 çocuğumuz çeşitli branşlarda spor yapıyor. Bir yıl içinde yeni açılan salonlarla birlikte, ilçede spor yapan vatandaşlarımızın sayısını 5 bine çıkarmayı hedefliyoruz." diye konuştu.
Armutlu Çok Amaçlı Salonu'nda hentbola 6 ay önce başladıklarını belirten takim kaptanı Makbule Hare Akkarar, çok çalışarak üçüncülük elde ettiklerini ve sporun derslerine de oldukça faydasi olduğunu söyledi. Hedefinin milli takıma seçilmek olduğunu söyleyen Akkarar, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hizmete aldığı çok amaçlı salonlarda arkadaşlarıyla birlikte spor yapma imkanına kavuştuğu için duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Etiketler: çok amaçlı salonlar,
spor salonları,
şampiyon,
sporcu,
İzmir Belediyesi