yerel haberler
 
 
 
 
 

Hamit Altıntop’tan yüzyılın golü

Alman spor medyası, Kazakistan filelerini sarsan Hamit’in golünü “yüzyılın golü” olarak tanımladı.

Hamit Altıntop’tan yüzyılın golü

AVRUPA Şampiyonası Grup Elemeleri’ne deplasmandaki Kazakistan galibiyetiyle başlayan millilere, gruptaki rakibimiz olan Almanya’nın spor basını övgüler yağdırdı. Özellikle Bayern Münih forması giyen Hamit Altıntop’un 26. dakikada attığı muhteşem gol günün konusu oldu.

İnternet siteleri Hamit’in golünün klibini yayınlarken, “Avrupa Şampiyonası Ön Elemeleri’nde yüzyılın golü” başlığı kullanıldı.
Bayern Münih’te fazla oynama şansı bulamayan Hamit Altıntop’un 18 metreden attığı muhteşem vole golünün ender güzellikte olduğu vurgulandı. Ayrıca Türkiye’nin deplasmandaki 3-0’lık galibiyetle elemelere harika bir başlangıç yaptığı da belirtildi.

Hamit Altıntop

Çekiç gibi sert vurdu

Der Spiegel Dergisi internet sitesinde Türkiye’nin, Kazakistan karşısında hiç zorlanmadan galip geldiğini ifade ederek, “Hamit’in inanılmaz güzel bir gol attığı maçta Türkiye’nin üstünlüğü yetti” denildi.

Hamburger Morgenpost Gazetesi ise sitesinde, grup liderliği için Almanya’nın tek rakibinin Türkiye olduğunu belirterek, “Bayernli Hamit çekiç gibi sert voleyle Türkiye’nin ikinci golünü attı, galibiyette rol oynadı” diye yorum yaptı.

 
 

Gazete Manşetleri