yerel haberler
 
 
 
 
 

Suriye'de Rusya rüzgarı- FOTO

Rus bakan Şam'da kahraman gibi karşılandı. İşte görüşme sonrası yapılan ilk açıklama.

Suriye'de Rusya rüzgarı- FOTO

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Şam'da görüştüğü Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a Moskova'nın mesajlarını iletti. Binlerce Suriyeli vatandaş, Rus heyetine büyük sevgi gösterilerinde bulundu .Rus haber ajansı RIA'nın bildirdiğine göre, Lavrov görüşmede Esad'a, "Tüm ülkelerin liderleri, sorumluluklarının farkında olmalıdırlar. Sen, kendi sorumluluklarının farkındasın" dedi.

ŞAM'DAKİ KARŞILAMADAN RENKLİ KARELER

Rus Dışişleri Bakanı'nın görüşmede ayrıca Esad'a, "Arap halklarının barış ve mutabakat içinde yaşaması bizim çıkarımızadır" dediği belirtildi.

Interfax'ın haberine göre, Lavrov görüşmenin ardından yaptığı açıklamada ise Esad'ın Suriye'deki şiddeti durdurmak için garanti verdiğini belirtti.

Lavrov'a Suriye ziyaretinde, Rusya Dış İstihbarat Servisi (SVR) Başkanı Mihail Fradkov da eşlik ediyor. Lavrov ve Fradkov, Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'in talimatı üzerine Esad ile görüşmek için Suriye'ye gitmişti.

Görüşmenin, Rusya ve Çin'in 4 Şubat'ta BM Güvenlik Konseyi'ne sunulan karar tasarısını veto etmelerinin hemen ardından gelmesi, buluşmanın önemini artırmıştı.


 
 

Gazete Manşetleri