yerel haberler
 
 
 
 
 

Yurt genelindeki kar yağışı eğitimi vurdu

Türkiye'yi uzun süredir etkisi altına alan kar yağışı, eğitimde de aksamalara neden oluyor.

Yurt genelindeki kar yağışı eğitimi vurdu

Ağrı'da, yoğun kar yağışı nedeniyle okullar yarın tatil edildi.

Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı dolayısıyla il genelinde eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği belirtildi.    

Erzurum    

Erzurum ve bazı ilçelerinde, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi.

İl Kriz Merkezi'nden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve tipi dolayısıyla kent merkezi ile Aziziye, Yakutiye ve Palandöken ilçelerinde eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği belirtildi.
Açıklamada, söz konusu ilçelerde 10 Şubat tarihinde ilköğretim ve liselerin tatil edildiği bildirildi.
    
Sivas
    
Sivas'ın Şarkışla ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi.

Şarkışla Kaymakamı Abdullah Uçgun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime 2 gün ara verilmişti. Bugün de gün boyu aralıklarla yağan kar ve tipi nedeniyle köy yollarımızın birçoğunda sıkıntılar yaşanıyor. Bu nedenle ilçe merkezi hariç köylerden taşımayla gelen öğrencilerimiz için bir gün daha tatil kararı alındı'' dedi.

Şarkışla ilçe merkezindeki okullarda eğitime devam edileceğini ifade eden Uçgun, ancak taşımalı eğitimin yarın yapılamayacağını kaydetti.
    
Tokat
    
Tokat ve bazı ilçeleri ile Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Tokat Valiliğinden alınan bilgiye göre, şehir merkezi ve bazı ilçelerde önceki gün etkili olan kar yağışının ardından meteorolojinin uyarısı üzerine eğitime 1 gün ara verilmesi kararlaştırıldı.

Buna göre, Tokat kent merkezi ile Artova, Yeşilyurt, Sulusaray, Pazar, Turhal ve Zile ilçelerinde ilköğretim ve ortaöretim okullarında yarın eğitim yapılamayacak.

Tokat'ın Erbaa ilçesinde akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve köylerde eğitime bir gün süre ile ara verildi. Erbaa Belediyesi ilan memurluğu tarafından akşam saat 21:00’de yapılan anons ile Cuma günü okulların kar nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği duyuruldu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde yapılan yazılı açıklama ile de ilçe merkezi ve köylerinde eğitime yoğun kar yağışı nedeniyle bir gün ara verildiği bildirildi.

Yozgat

Yozgat´ta gün boyu etkili olan kar yağışı nedeniyle İl Merkezi ve 13 ilçe, belde ve kasabalarda taşımalı eğitime bir gün ara verildi.İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada Yozgat´ta etkili olan kar yağışı nedeniyle, il merkez ve 13 ilçe, belde, kasabalarda ve köylerde taşımalı eğitim gören ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında 10 Şubat 2012 cuma günü eğitime bir gün ara verildiği duyuruldu.Sorgun İlçe Kaymakamlığı da ilçe genelindeki bütün okullarının bir gün tatil edildiğini duyurdu.

Kütahya

Yurdu etkisi altına alan ve hayatı olumsuz etkileyen kar yağışı ve tipi nedeniyle Kütahya'da taşımalı eğitime bir gün ara verildi. Kütahya Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre Merkez ilçeye bağlı taşımalı eğitim gören ve 1 gün süre ile tatil edilen okullar ise şöyle belirtildi;

"Alayunt İlköğretim Okulu, Adile Zeyyat Şora İlköğretim Okulu, Çamlıca İlköğretim Okulu, Köprüören Tek Termik İlköğretim Okulu, Kızılcaören İlköğretim Okulu, İhsaniye İlköğretim Okulu, Seyitömer İlköğretim Okulu, Saka İlköğretim Okulu, Sabuncupınar İlköğretim Okulu, Kıranşeyh İlköğretim Okulu"

 
 

Gazete Manşetleri